Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

Fires i mostres

Fira del conill i l'Artesania de Vilafant

del 15 de maig al 23 de juny del 2021

24a Fira del Conill en ruta - 2021

versió_web_24A_FIRA_CONILL_SOBRETAULA_PRISMA_TRIANGE_març_2021.JPG

 


Restaurants participants

image
BOCAM                                   Figueres
CA LA MARIETA                    Vilafant
CAN VIÑAS                             Vilafant
CORRAL DE SANT QUIRZE  Sant Quirze de Colera
CUINA 22                                Vilafant            
MAS ULLASTRE                     Sant Climent Sescebes
LA TARTANA                          Vilafant
TAULA MAMA ROSER           Vilanova de la Muga
LA VINYA                                Garriguella
 

Plànol dels restaurants participants

Si no podeu veure el plànol interactiu amb les dades de localització i contacte dels restaurants vilafantencs i alt empordanesos que hi participen podeu anar a aquesta web.



Excel·lències de la carn de Conill


Versàtil en la preparació, el conill és una carn que resulta molt saludable. Forma part d'alguns dels plats més saborosos de la nostra cuina i té unes característiques que el fan idoni per introduir-lo en dietes baixes en calories i colesterol, és idònia per als qui pateixen problemes cardiovasculars i hipertensió arterial.

- Baixa en calories i colesterol: web consum.es
- La carn oblidada més sana i lleugera: web gastronosfera.com
- Beneficiosa pel sistema cardiovascular: web excelencias gourmet
- De cuina molt versàtil i adequada per a infants i joves: web restauracion colectiva
- Propietats nutricionals: web Diputació de Barcelona


QT fira conill ruta restaurants i plats maig 2021..jpg

image

Vins de l'Empordà - DO Empordà

Tocats per la tramuntana, els vins amb DO Empordà parlen d'un territori on la terra, la proximitat al mar i el vent li aporten un caràcter diferencial i únic. La garnatxa i la carinyena són les varietats més abundants del territori. El maridatge del vi amb la carn de conill aportarà sensacions noves, tant a la degustació del vi com al tastet que l'acompanyarà. Una experiència gastronòmica completa.

Els restaurants serviran un dels vins de la DO Empordà que tenen a la carta, però també poden optar per oferir aquests 4 vins oferts per Empordàlia:

BUFAR I FER AMPOLLES NEGRE_RGB_NOANYADA copia.pngBufar i fer ampolles, vi negre,  Empordàlia.
BUFAR I FER AMPOLLES BLANC_RGB_NOANYADA copia.pngBufar i fer ampolles, vi blanc,  Empordàlia.
BUFAR I FER AMPOLLES ROSAT_RGB_NOANYADA copia.pngBufar i fer ampolles, vi rosat,  Empordàlia.
Garnatxa.pngGarnatxa, Empordàlia.




Empordàlia ofereix als restaurants adherits a la 24a Fira del Conill en ruta, una oferta de vins de la DO Empordà per acompanyar els tastets de la cuina del conill.logo_RGB.jpg
 

 


prisma cara 2.jpg


Vídeos dels restaurants participants:

Bocam

Ca la Marieta

Can Viñas


Cuina 22


El Corral de Sant Quirze


La Tartana de Can Massanet


La Vinya


Taula Mamma Roser


Documentació pels restaurants participants:


Altres recursos sobre el conill


 

Fira del Conill - Informació pels artesans/es i firarires

Informació sobre taxes i inscripcions, pels artesans/es i professionals del sector

Portada Artesans Fira del Conill

Nou format sense parades a la 24a Fira del Conill 2021

A causa de la situació d'excepcionalitat creada per la pandèmia del COVID-19 i per responsabilitat enfront aquesta situació, l'Ajuntament de Vilafant ha concebut un nou format de Fira del Conill (veure web Fira del conill en ruta) sense parades d'artesania ni mostra gastronòmica a la Plaça Major del 15 de maig al 23 de juny del 2021.

Anul·lació de la 24a Fira del Conill 2020

A causa de la situació d'excepcionalitat creada per la pandèmia del COVID-19 i per responsabilitat enfront aquesta situació, l'Ajuntament de Vilafant ha pres la decisió d'anul·lar la 24a FIRA DEL CONILL prevista per als dies 4 i 5 d'abril.

Davant la incertesa del calendari s'han valorat dates alternatives però finalment s'ha cregut que la millor opció és la suspensió definitiva fins a l'edició del 2021 en què esperem poder-la celebrar amb normalitat i amb la grandesa que es mereix la tradicional Fira del Conill de Vilafant.

Disculpeu les molèsties,
Gràcies

Benvolguts artesans i artesanes,

La 24a Fira del conill i l’artesania, se celebrarà el diumenge 5 d'abril del 2020 (sempre és el 1r diumenge d'abril tret de quan cau a Diumenge Sant).

Si voleu participar-hi caldrà que ens envieu la butlleta d’inscripció i declaració de responsabilitat (pdf) juntament amb tota la documentació que us demanem. Ens la podeu fer arribar per correu-e a fira@vilafant.cat o per correu ordinari, abans del 13 de març del 2020, per poder valorar l'autorització de participació a la fira.

Un cop examinada la documentació sol·licitada, se us informarà, per fax o correu-e, si teniu o no autorització per participar-hi. 

En cas de tenir autorització positiva, ens haureu de fer un ingrés de la taxa i fiança segons la mida de la vostre parada, en un número de compte corrent que us indicarem i dins una data màxima. Un cop fet, ens haureu de trametre el justificant de pagament per fax al 972.54.63.50 o correu-e. Si no hem rebut el pagament abans de la data que us haurem indicat, l’autorització quedarà automàticament anul·lada.

Enguany l'import a ingressar (inclosa la fiança) és segons la mida de la parada: 

  • Parada fins a 4 metres: 25€ taxa + 20€ fiança = Total 45€
  • Parada de 4 a 6 metres: 35€ taxa + 20€ fiança = Total 55€
  • Parada de 6 a 8 metres: 45€ taxa + 20€ fiança = Total 65€

La fiança, com cada any, és per garantir la reserva de l'espai a ocupar, espai que es mantindrà reservat fins les 9h. del matí del dia de la fira, ja que aquesta s'obre al públic de 10h a 20h. Es retornarà mitjançant transferència  bancària.

En el cas que tingueu productes alimentaris, us recordem que atès el Decret 285/2006 de 4 de juliol (que desenvolupa la Llei 14/2003 del 13 de juny de qualitat agroalimentària i que regula l'artesania alimentària), heu de presentar-nos l'acreditació de l'artesà responsable i el certificat d'inscripció al RIAAC i al Registre Sanitari (reglamentació en pdf).

Si teniu algun dubte podeu adreçar-vos al telèfon de l’Ajuntament 972.54.60.20 (Ext. 2) o bé al correu-e fira@vilafant.cat

faixa_slide_fira_conill_2020.jpg

Edicions anteriors de la Fira del Conill de Vilafant

Recull de les anteriors entregues de la FIra del Conill de Vilafant

ATENCIÓ: Si heu arribat aquí cercant la web vigent de la Fira del Conill, aquí només hi ha el recull de les anteriors edicions:


Anul·lació de la 24a Fira del Conill 2020

A causa de la situació d'excepcionalitat creada per la pandèmia del COVID-19 i per responsabilitat enfront aquesta situació, l'Ajuntament de Vilafant ha pres la decisió d'anul·lar la 24a FIRA DEL CONILL prevista per als dies 4 i 5 d'abril.

Davant la incertesa del calendari s'han valorat dates alternatives però finalment s'ha cregut que la millor opció és la suspensió definitiva fins a l'edició del 2021 en què esperem poder-la celebrar amb normalitat i amb la grandesa que es mereix la tradicional Fira del Conill de Vilafant.

Disculpeu les molèsties,
Gràcies

24a Fira del Conill - 2020

5 d'abril del 2020

75474228_2349029282014568_7923419963321221120_o.jpg



Mapa orientatiu de la Fira del Conill 2019

La Fira del Conill de Vilafant en dades

Superfície: 5.650 m2
Antiguitat: 24 anys, des del 1996
Visitants aproximats: 4.500 persones
Logística i organització: 65 persones
Entitats col·laboradores: 15
Places d’aparcament: 1.000

Informació pels artesans i firaires (web)


 Altres edicions de les Fires del Conill




23a Fira del Conill - 2019

7 d'abril del 2019

 

Cartell de la 23a Fira del Conill


Mostra Gastronòmica

Restauradors: 9 restaurants, 1 pastisseria i 1 cooperativa de vins


Fira d’artesania

Firaires: 100 artesans (més informació per a artesans)

Activitats dissabte 6 i diumenge 7 d'abril

Trptic Fira del Conill 2019 - cara interior


Trptic Fira del Conill 2019 - Cara exterior

Mapa orientatiu de la Fira del Conill 2019

La Fira del Conill de Vilafant en dades

Superfície: 5.650 m2
Antiguitat: 23 anys, des del 1996
Visitants aproximats: 4.500 persones
Logística i organització: 65 persones
Entitats col·laboradores: 15
Places d’aparcament: 1.000

Fira del conill i l'Artesania de Vilafant

del 15 de maig al 23 de juny del 2021

24a Fira del Conill en ruta  - 2021

versió_web_24A_FIRA_CONILL_SOBRETAULA_PRISMA_TRIANGE_març_2021.JPG


Restaurants participants

image
Properament us hi relacionarem els restaurants de Vilafant i de l'Alt Empordà participants.


Podeu consultar les seves dades de contacte i localització al plànol dels restaurants.

Excel·lències de la carn de Conill


Versàtil en la preparació, el conill és una carn que resulta molt saludable. Forma part d'alguns dels plats més saborosos de la nostra cuina i té unes característiques que el fan idoni per introduir-lo en dietes baixes en calories i colesterol, és idònia per als qui pateixen problemes cardiovasculars i hipertensió arterial.

- Baixa en calories i colesterol: web consum.es
- La carn oblidada més sana i lleugera: web gastronosfera.com
- Beneficiosa pel sistema cardiovascular: web excelencias gourmet
- De cuina molt versàtil i adequada per a infants i joves: web restauracion colectiva
- Propietats nutricionals: web Diputació de Barcelona

image

Plànol dels restaurants participants

Properament disposareu de plànol interactiu amb les dades de localització i contacte dels restaurants vilafantencs i altempordanesos que hi participaran.


Vins de l'Empordà - DO Empordà

Tocats per la tramuntana, els vins amb DO Empordà parlen d'un territori on la terra, la proximitat al mar i el vent li aporten un caràcter diferencial i únic. La garnatxa i la carinyena són les varietats més abundants del territori. El maridatge del vi amb la carn de conill aportarà sensacions noves, tant a la degustació del vi com al tastet que l'acompanyarà. Una experiència gastronòmica completa.

Els restaurants serviran un dels vins de la DO Empordà que tenen a la carta, però també poden optar per oferir aquests 4 vins oferts per la Cooperativa Empordàlia:

BUFAR I FER AMPOLLES NEGRE_RGB_NOANYADA copia.pngBufar i fer ampolles, vi negre, Cooperativa Empordàlia.
BUFAR I FER AMPOLLES BLANC_RGB_NOANYADA copia.pngBufar i fer ampolles, vi blanc, Cooperativa Empordàlia.
BUFAR I FER AMPOLLES ROSAT_RGB_NOANYADA copia.pngBufar i fer ampolles, vi rosat, Cooperativa Empordàlia.
Garnatxa.pngGarnatxa, Cooperativa Empordàlia.




La cooperativa Empordàlia ofereix als restaurants adherits a la 24a Fira del Conill en ruta una oferta de vins de la DO Empordà per acompanyar els tastets de la cuina del conill.logo_RGB.jpg



Altres recursos sobre el conill

  • Altres edicions de la Fira del Conill (web d'antigues edicions)
  • Vols conèixer la distribució dels conills arreu del món? I les principals característiques i curiositats? (web exposició "El Conill")
  • Vídeo d'Intercun (Federació de cunicultors): (vídeo youtube)

Documentació Fira Conill

Document Actions