Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

Tardes literàries a Vilafant

Presentacions, tarda literària, de llibres als jardins del CAU (primavera i estiu) i al Casal de la gent gran del nucli antic (tardor i hivern) amb l'autor/a de l'obra

 


2024

maig al Cau

image
Presentació del llibre "Calé" amb l'autor Juan Miguel Guirao
Divendres 10 de maig del 2024, 19h, al Cau (al cantó de l'Església Sant Cebrià)
Vers el llibre: Una història contada en una època grisa i de silencis. Un nen que es rebel·la contra el seu destí buscant la llibertat al seu voltant. Un jove pres del seu orgull que no troba el camí de la seva vida fins a arribar a l'exèrcit en l'exèrcit tabor de Regulars de Larraix. Un home traït, maltractat i envejat que abandona aquesta vida que havia trobat quan decideix tornar a aquesta bella ciutat del Protectorat espanyol al Marroc. Una lluita constant entre la raó i l'emoció; un assenyalament; una fugida a la recerca de nous horitzons.

 

image
Presentació del llibre "Insània" amb l'autor Callahan Ruiz
Divendres 17 de maig del 2024, 19h, al Cau (al cantó de l'Església Sant Cebrià)
Vers el llibre:

La Insània de Callahan Ruiz parla de pors, de ports figurats, de crisis mentals, d’angoixes i de presències-ultracoses (bruixes, fantasmes, criatures amorfes, unicorns, vibradors, encaputxats histèrics, figures ombrívoles, masses serpentejants, xiuxiueigs, ulls tentaculars, el Krampus...), de traumes no superats, de lluites contra els records i de somnis aterridors. 

El retrat de la condició humana contemporània que és Insània conclou que les necessitats més bàsiques de les persones són l’amor i el sentit de l’amor a l’humor. Perquè a Insània queda ben clar que som fets de fragments i que per aquest motiu ja no ens reconeixem al mirall, de tantes capes que portem a sobre. De tanta màscara. De tanta solitud..

image
Presentació del llibre "Entre ser i no ser" amb l'autor Ma Àngels vila Safont
Divendres 24 de maig del 2024, 19h, al Cau (al cantó de l'Església Sant Cebrià)
Vers el llibre: Hi trobareu un recull de poemes, aplegats en dos blocs, i una selecció de relats diversos en la forma i en el fons, però que comparteixen la voluntat de viure els dies sense rencança... La vida flueix entre el ser i el no ser. I de vegades sentim vertigen quan comprenem que no en som ben bé els amos; potser només en som llogatersamb contracte indefinit... I la gaudim i la patim mente fem i desfem camins, empaitem somnis i atrapem bocins de vida propis i aliens. Retalls de vida que intentem trenar per treure'n, si pot ser, una mica l'entrellat.

 


2023

maig al Cau

image
Presentació del llibre "La vida de la Juliana" amb l'autora Marina Ramió Suñer
 
Divendres 12 de maig del 2023, 19h, al Cau (al cantó de l'Església Sant Cebrià)

Hi acompanyen a l'autor:

L'Alfons Romero i la Vanessa Conde.

Vers el llibre: Novel·la feminista, de ficció i històrica inspirada a la vida de la Rosa Pujol Corominas (1867-1954), més coneguda com la Juliana.

La novel·la transcorre al poble de Boadella, lloc on residia la rebesàvia de l'autora.

image
Presentació del llibre "El Gurú de las Ventas - Impulsa tu valor comercial" amb l'autor Carles Insa
 
Divendres 5 de maig del 2023, 19h, al Cau (al cantó de l'Església Sant Cebrià)

Hi acompanyen a l'autor:

En César González que farà la presentació.

Vers el llibre: Per què uns venedors són més exitosos que altres, siguin quines siguin les condicions del mercat? Si tu també et preguntes això i et ve de gust invertir el teu temps a conèixer de la mà de diversos personatges, tècniques, estratègies i conceptes intrínsecs al món de la venda, aquest és el teu llibre.

abril al Cau

image
Presentació del llibre "La noia de Portbou" una crònica d'Anna Punsí i Marta Freixanet (Crims amb Carles Porta)
 
Divendres 21 d'abril del 2023, 19h, al Cau (al cantó de l'Església Sant Cebrià)

Breu sinopsi del llibre:

El 3 de setembre de 1990, en marxar de l'apartament de la seva germana a Florència, l'Evi Rauter va deixar una nota en què deia que tornaria al vespre. No se'n va saber mai més res. Tenia només dinou anys. L'endemà de bon matí, a Portbou, va aparèixer el cos d'una noia penjada d'un pi al costat del cementiri. Sense documentació. Sense nom...
Vers el llibre: web Penguin House

 

image
Presentació del llibre "Sortir de mare - Gestar, parir, criar des del feminisme i la diversitat" amb l'autora Elena Crespi i Asensio
 
Divendres 28 d'abril del 2023, 18h, al Cau (al cantó de l'Església Sant Cebrià)

Hi acompanyen a l'autora:

L'Associació Dona Dóna Alt Empordà que participarà també al col·loqui posterior amb l'autora.

Vers el llibre: web Penguin House


2022

novembre al Casal de la gent gran


image
Presentació del llibre "Recull d'articles"
amb l'autora Marina Ramió

Dijous 24 de novembre del 2022, 18:30h, al Casal de la Gent Gran del Nucli Antic (al cantó de l'Ajuntament)

Hi acompanyen a l'autora:

Mercè Mayné i Vanessa Conde

13, 19 i 27 maig i 3 juny a El Cau


image
Presentació del llibre "Em mates"
amb l'autor David Arias Comamala

Divendres 13 de maig del 2022, 19 h, a El Cau, al Nucli antic

Sinopsi:

La mort de la seva àvia porta a Roger Armengol a descobrir un quadre misteriós. El desig de descobrir la identitat del seu autor el portarà a viure situacions inesperades que, fins i tot, fan perillar la seva vida. Aquesta recerca relacionarà la seva àvia amb la figura del geni figuerenc Salvador Dalí. Una trama que barreja realitat i ficció i intenta provocar al lector el dubte de saber què és veritat o què no ho és.


image
Presentació del llibre "La Modesta"
amb l'autora Rosa Maria Moret

Dijous 19 de maig del 2022, 19 h, a El Cau, al Nucli antic

Sinopsi:

Una novel·la basada en la història real de la Modesta Palé i Gallart (Rabós d’Empordà, 1891-1991), una dona agosarada que viurà els grans canvis de la societat catalana del segle XX. La seva lluita per conservar la dignitat és també el testimoni de moltes dones de l’època condemnades a l’oblit.


image
Presentació del llibre "Trencadís"
amb l'autora Ma Àngels Vila Safont

Divendres 27 de maig del 2022, 19 h, a El Cau, al Nucli antic

Sinopsi:

Petit recull de textos sense pretensions trets d'aquí i d'allà. Hi conviuen reflexions en prosa i projectes de versos. Fet amb paraules de l'autora, però també de paraules manllevades del seu jo poètic amb qui de vegades conviu, una veu que té experiències vitals pròpies que no sempre comparteix amb l'autora encara que sovint li'n regali bocinets, poc o molt escantonats.
Podrien ser fulls d'un dietari, però no ho són, o ho són només de vegades...


image
Presentació del llibre "Bocins de pell"
amb l'autora Isabel Guzman Ivars

Divendres 3 de juny del 2022, 19 h, a El Cau, al Nucli antic

Sinopsi:

Quan la vida no ens estima aplega un conjunt de set narracions escrites amb un vocabulari popular i molt genuí que aconsegueix una prosa efectiva i fresca on la llengua llisca sense problemes oferint regals al lector (...) Cadascun dels relats funciona com una píndola independent on hàbilment amb un humor esmolat, l’autora descriu amb un to irònic les complexes relacions de parella, família o amistat. Vincles interpersonals on és fàcil passar de l’amor a la submissió, de la confiança al menyspreu i d’un rol social a la més dura realitat.


 


2021

octubre i novembre al Casal de la gent gran


image
Presentació del llibre "Aquella olor  de pa. Vivències d'una nena fins a l'adolescència (1933-1951)"
amb l'autora Mercè Jordà Manel·la

Divendres 5 de novembre de 2021, 19 h, al Casal de la gent gran del Nucli antic

Sinopsi: Mercè Jordà, nascuda l'any 1933, relata les seves vivències personals de la infància i l'adolescència durant la guerra civil, la postguerra i el primer franquisme fins al 1951. Tal com diu ella, als infants se'ls va voler amagar els desastres de la guer­ra, però eren massa evidents perquè molts d'ells no se n'adonessin. Igualment la terrible post­guerra i el franquisme, dos moments d'una gran repressió i moltes dificultats, van marcar les seves vides.

image
Presentació del llibre "Estructures profundes"
amb l'autor Jair DomínguezDivendres 29 d'octubre de 2021, 19 h, al Casal de la gent gran del Nucli antic

Sinopsi: En una ciutat arrasada pel canvi climàtic i les desigualtats socials, en Jordi malviu fent de fumigador. El producte que fa servir segurament és tòxic, però ningú no ho sap ben bé, i en qualsevol cas, té sort de no haver de treballar als pous, on als quaranta anys ja et jubilen perquè puguis morir tranquil·lament a casa, entre vòmits i dolors terribles de tanta radioactivitat...

image
Presentació del llibre "La passió necessària. El Pintor Marian Llavanera"
amb l'autor Joaquim Tremoleda
introduït, amb format de diàleg, amb en Pere Gifre.Divendres 22 d'octubre de 2021, 19 h, al Casal de la gent gran del Nucli antic

Sinopsi: El pintor Marian Llavanera no es conformà amb la vida còmoda que li proporcionà ser l’hereu de la petita fortuna llegada pel seu avi. La seva naturalesa apassionada li va fer portar una vida d’artista. Es va introduir en el món de la intel·lectualitat i de l’art a partir de les seves amistats en el cercle figuerenc i es va fer un lloc en les principals galeries barcelonines.

image
Presentació del llibre "Històries d'Alcalde (Figueres 1995-2007)"
amb l'autor Joan Armangué
introduït, amb format de diàleg, amb l'alcaldessa Consol Cantenys, i acompanyat pel periodista Santi Coll
 Divendres 15 d'octubre de 2021, 19 h, al Casal de la gent gran del Nucli antic

Sinopsi: es planteja en aquest llibre un relat molt personal, també selectiu, de la seva trajectòria política. Darrere d’aquesta visió es reflecteix el treball incansable de l’home que vivia i es desvivia per Figueres....

maig i juny a El Cau


image
Presentació del còmic "Maleïts Malparits"
amb els autors  Jacint Casademont i Jaume Fibla
acompanyats per l'editor d'UnderBrain Books
 Divendres 4 de juny de 2021, 19 h

Sinopsi: Dos còmics en un, és una edició reversible amb diferents aventures on l'humor i la ficció fantàstica van de la mà i presenten la versió més esbojarrada d'ambdós potscasters també autors dels còmics...

image
Presentació del llibre "Mont"
amb l'Esther Palomeras
acompanyada per en Jordi Lon (filòleg i periodista) i en Josep Espigulé (President dels Amics del Manol i Palol Sabaldoria)
 Divendres 28 de maig de 2021, 19 h

Sinopsi: Des d'una nit plujosa de 1940 fins a l'1 d'octubre del 2017, Mont és una història coral forjada per les  vivències de quatre generacions d'una mateixa família...


 

image
Presentació del llibre "Fer picar els anells"
amb en Jordi Casals acompanyat per l'Antònia TubauDivendres 21 de maig de 2021, 19 h

Sinopsi: L’Eva és una noia de catorze anys que encara no s’ha adaptat a una nova vida a Figueres (...). Enyorada de tot el que ha deixat enrere, està a punt de tocar fons quan una nit el pare li mostra el seu invent definitiu: uns anells teletransportadors...


 

image
Presentació del llibre "El dilema"
amb l'Antoni Cobos acompanyat per en Quim TremoledaDivendres 14 de maig de 2021, 19 h

Sinopsi: Any 19 aC, el poeta Virgili, abans de morir, demana als seus amics Vari i Tuca que cremin l'Eneida, l'obra més insigne de la literatura romana, far i guia de la nostra cultura durant dos mil anys... Any 2020: en un manuscrit medieval de la Biblioteca de Peralada apareixen unes cartes desconegudes dels amics de Virgili...


 

Altres iniciatives literàries:


Document Actions