Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

4 de febrer, dia internacional contral el càncer

dimecres 24 gener 2024

El 4 de febrer és una celebració internacional promoguda per la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC) amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), és sensibilitzar la població mundial sobre el càncer, amb una incidència especial en l'àmbit de la prevenció.

Cal recordar les diferents iniciatives que es troben al nostre abast per avançar en la lluita contra el càncer:

  • Estils de vida saludables. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), prop d'un 30% de les morts per càncer es podrien evitar amb una alimentació equilibrada, activitat física regular, la prevenció del sobrepès i l'obesitat i el no consum de tabac i d'alcohol. En aquest sentit, cal capacitar les persones per a una presa de decisions saludables, així com reduir els factors de risc socials i mediambientals relacionats amb la malaltia.   
  • Detecció precoç. L'accés a programes de detecció precoç o cribratge de càncer poden reduir la mortalitat. Actualment aquests programes són efectius per al càncer de mama, de coll uterí i de còlon i recte.   
  • Tractament per a tots. Tothom té dret a rebre tractaments efectius i serveis d'atenció a la malaltia de qualitat, en igualtat de condicions i sense que això els causi dificultats econòmiques.   
  • Qualitat de vida. Cal reduir el màxim possible l'impacte físic, mental i emocional del càncer en la vida de les persones afectades i de les seves famílies.

Més informació: Canal de salut de la Generalitat

L'associació vilafantenca Junta contra el càncer celebra una cursa cada el diumenge 4 de febrer del 2024.

Document Actions