Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

Coronavirus - Covid19

Informació d'interès i com prevenir-lo!

dilluns 02 mar 2020

- Què és el coronavirus SARS-CoV-2?
És un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones. Presenta una simptomatologia clínica similar a la de la grip (febre, tos i malestar general). El 80% dels casos són lleus. Els casos més greus generalment afecten persones grans o que pateixen altres patologies.


- Com es transmet?
Per les gotes respiratòries que es generen amb la tos o l’esternut d’una persona malalta. Aquestes secrecions infectarien una altra persona si entressin en contacte amb el nas, els ulls o la boca d’aquesta.


- Què podem fer per protegir-nos? Cal aplicar les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

  • Rentar les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida.
  • Evitar el contacte proper (a menys de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions.
  • Evitar compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.


És important recordar que, actualment a la demarcació de Girona, no es recomana l’ús de mascaretes com a mesura de protecció.
Tampoc són necessàries precaucions especials amb l’aigua, els aliments, els animals i altres.


- Què cal fer davant la sospita d’estar infectat per coronavirus?
Cal trucar al 061 Salut Respon. Faran una valoració del cas i informaran de les indicacions que cal seguir.
Les autoritats sanitàries tenen protocols definits i unificats d’actuació en aquests casos per a contenir la propagació d’aquesta malaltia.


Llistat de recursos divulgatius que poden ser d’utilitat:

Document Actions