Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

Cribatge de la covid19 per a tota la població dilluns 21 i dimarts 22 de desembre 2020 (15h a 20h)

Per a majors de 16 anys asimptomàtics

divendres 18 desembre 2020

A petició de l'Ajuntament el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya farà un cribratge massiu a #Vilafant.📆 Dies: 21 i 22 de desembre
📍 Lloc: Centre Cívic de les Mèlies
⏲ Horari: tardes de 15 a 20h.Les proves es faran als majors de 16 anys que visquin o treballin a Vilafant. La intenció és tallar les cadenes de contagi i detectar la població asimptomàtica.Segons el Departament de Salut: la situació epidemiològica de Vilafant aquesta última setmana situa el risc de rebrot als 280,45 i s’han detectat 9 casos positius. Un 4,19% de les proves fetes (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava als 815,62 i es van detectar 17 positius.


Tallar les cadenes de contagis

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.  L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus al seu entorn.

Aquest cribratge s’està organitzant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafant, que col·labora en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Document Actions