Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

Dia Mundial de l'aigua

El 22 de març és el #DiaMundialdelaigua, per això volem aprofitar per recordar la importància d'aprofitar al màxim cada gota. A #Vilafant estem compromesos amb l'estalvi d'aigua, per això treballem per reduir-ne el consum en la jardineria, en l'ús d'aigua regenerada pel reg i en evitar les pèrdues en la xarxa d'aigües. El nostre municipi es troba en fase d'excepcionalitat per sequera, per això cal fer ús responsable de l'aigua.

dimarts 19 mar 2024

Aquest any amb el context de sequera, a Vilafant seguim, més que mai compromesos amb l'estalvi d'aigua, per aquest motiu hem augmentat la partida per millorar la xarxa d'aigües que destinem anualment a millorar-la per tal d'evitar pèrdues d'aquest recurs tan important que és l'aigua. Aquest any, destinarem 150.000 €, augmentant en 50.000 € més que les inversions fetes anteriorment. De fet, Vilafant és un dels 3 municipis de Catalunya que més ha aconseguit reduir el seu consum d'aigua. En aquests moments, la limitació d'abastament d'aigua de l'ACA és fixa a 230 litres/habitant i dia, i en aquests moments a Vilafant, com es pot veure en el gràfic, estem per sota de les limitacions de l'ACA.

També estem compromesos en utilitzar i aprofitar el màxim l'aigua, perquè cada gota compte, i per això regarem amb aigua regenerada que portarem de l'EAP de Figueres i que guardarem per utilitzar-la quan sigui necessària en el dipòsit que tenim a la plaça de Rovetta. D'aquesta manera podrem realitzar el reg de supervivència de la vegetació del nostre municipi amb aigua reaprofitada. El compromís amb l'estalvi d'aigua, també es veu en el canvi de jardineria, que des de l'Ajuntament estem realitzant en els darrers anys: plantem plantes mediterrànies amb menys necessitat d'aigua, millorem els sistemes de reg amb reg got a gota, i apliquem el 'mulching' per tal de conservar la humitat del reg en cada planta. 

En situació de sequera cal estalviar aigua

En un moment com el que ens trobem cal que entre tots siguem conscients de l'aigua consumim i intentem fer-ne un ús més racional intentant reaprofitar-la o bé gastar-ne menys. Saps quanta aigua consumim, per exemple rentant-nos les mans o rentant el cotxe amb la mànega a casa? En aquestes imatges pots veure el consum d'aigua en diferents accions. 

    

Document Actions