Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

El Banc de Sang busca a Vilafant persones que hagin patit la Covid-19 per donar plasma per als malalts

El Banc de Sang està buscant persones que hagin passat la Covid-19 i vulguin donar plasma per als malalts que l'estan patint en aquests moments.

dimecres 23 setembre 2020

   

  El Banc de Sang està buscant persones que hagin passat la Covid-19 i vulguin donar plasma per als malalts que l'estan patint en aquests moments.

  Per poder donar cal:

  • Tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos
  • En el cas de les dones, no haver estat embarassada
  • No haver estat transfós
  • Haver superat a malaltia fa més de 28 dies
  • Tenir una prova diagnòstica que hagi confirmat la malaltia

  La campanya de donació serà dissabte 3 d’octubre al Centre Cívic Les Mèlies a Vilafant. Les persones que vulguin participar-hi cal que contactin amb Cristina Valverde per concertar cita prèvia escrivint a cvalverde@bst.cat o trucant al 687 887 113.

  A més d’aquesta col·lecta especial, als principals hospitals de Catalunya també s’hi recull plasma de persones que hagin superat la Covid-19. Per participar, cal deixar les dades al web www.donarsang.gencat.cat/plasmacovid19.

   

  El plasma com a tractament

  Els malalts que han superat una infecció pel coronavirus ho han fet perquè han fabricat anticossos (defenses) dirigits contra aquest virus. Aquests anticossos es troben en el plasma i, si els administrem a un malalt, podem ajudar a superar la infecció. 

  El plasma recollit pel Banc de Sang s’utilitza per a pacients en el marc de diferents estudis clínics per poder evidenciar que és un recurs terapèutic vàlid per superar la malaltia.

  La donació de plasma es fa mitjançant un procediment que coneixem amb el nom de plasmafèresis. Té una durada de 45 minuts i permet obtenir només el plasma mentre que les cèl·lules de la sang es retornen al donant.

  El Banc de Sang té una àmplia experiència en la practica de plasmafèresis, l’any passat en va fer més de 20.000.

  Document Actions