Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

L'hora del conte, dissabtes de tot l'any 2024

Vilafant activa la cultura amb diverses propostes

dimecres 07 febrer 2024

Des de l’àrea de cultura de l’Ajuntament s’ha posat en marxa la marca ‘Vilafant Cultura’ (enllaç a les activitats del 1r trimestre del 2024) amb la voluntat d’engegar una programació cultural diversa i pensada per totes les edats.

 

Amb la voluntat de reactivar la vida cultural de Vilafant, l’àrea de cultura ha creat la marca “Vilafant Cultura”. Una marca que engloba noves activitats així com les ja consolidades. La intenció de l’àrea de cultura és oferir als veïns i veïnes una programació d’activitats culturals diverses i pensades per a totes les edats, «creiem que la cultura és una eina molt important per generar sentiment de pertinença en un poble. Volem un municipi culturalment  innovador, per això treballem per programar i organitzar activitats que permetin als nostres veïns i veïnes desenvolupar  les seves inquietuds artístiques», destaca la regidora de cultura de Vilafant Dolors Caballero. Una de les primeres noves propostes culturals ha arrencat aquest mes de gener i es repetirà el darrer dissabte de cada mes al matí, es tracta de “L’hora del conte” una proposta que busca oferir als més petits un espai cultural i una activitat que de manera divertida es fomenta la lectura    «estem molt satisfets de la rebuda de la primera sessió de l’hora del conte, una activitat que pensem que ens permetrà que els més petits puguin fer volar la imaginació i d’aquesta manera les famílies tindran una proposta cultural ideal per fer amb els seus fills i filles. Pensem que aquesta activitat pot ser l’espai ideal perquè els infants es trobin i puguin socialitzar a través de la lectura i la cultura»  explica la regidora de cultura Dolors Caballero. Una hora del conte, que el mes de març, canviarà el dissabte pel divendres coincidint amb el Dia de la Dona i dedicarà les històries que s’hi explicaran a aquesta temàtica. Una activitat cultural que a més a més, permet omplir d’activitat l’espai del Cau, un nou equipament del municipi que Vilafant va estrenar dos anys enrere.

Amb la voluntat de potenciar la lectura, aquest any el 20 d’abril es farà un homenatge, a través de la poesia, a les persones que van patir l’incendi del Trull de Vilafant ara fa 75 anys. I el mes de maig, seguint amb la voluntat de fomentar la lectura i promoure la creativitat literària a casa nostra torna una activitat ja consolidada al municipi, “Les Tardes literàries” a l’espai del Cau.

Vilafant Cultura també ha fet altres propostes culturals noves, com per exemple la que va tenir lloc el desembre on es va unir la cultura del vi de l’Empordà amb productes de proximitat en un maridatge que va permetre descobrir l’espai cultural i patrimonial de Palol Sabaldòria. També amb la voluntat de donar a conèixer l’espai de Palol, el passat mes d’octubre, Vilafant va acollir la presentació del quadre de grans dimensions “La nit calma” de l’artista empordanès Xavi Gimbernat. «Volem continuar amb la dinàmica cultural d’oferir diversos actes “teatre, exposicions, conferències, cursos, etc.”  a Palol Sabaldoria, però sense deixar de fer-ho als altres espais que disposem», afegeix la regidora de cultura Dolors Caballero.

Des de l’àrea de cultura també van treballar conjuntament amb l’àrea de festes amb la creació del bosc dels tions, una altra proposta pensada per acostar la cultura als infants.

També culturalment s’ha col·laborat amb la iniciativa que l’àrea de Promoció Econòmica, ha posat en marxa: la primera Fira del Joguet de Vilafant, una proposta que vol unir la nostàlgia per les joguines, discos i còmics antics en una jornada ideal per compartir petits i grans. Aquesta primera fira del Joguet Antic serà  el pròxim 18 de febrer a l’espai Àgora i compta amb la col·laboració i l’ajuda de Guy Ablard, Pere Vilarrassa i Oci Ficció, aquests últims ens proposaran un espai per jugar a jocs de taula. Vinculada amb el món de l’oci, des de l’àrea de cultura, ja té en marxa una activitat que es manté; el concurs de dibuix de còmics amb 3 categories diferents per edats per tal promoure la creació d’històries gràfiques a través del llenguatge del còmic.

Document Actions