Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per Temes

Onada de calor (a partir de mitjans de juny 2022)

S'esperen les temperatures màximes extremes

divendres 17 juny 2022

Recomanacions de Protecció Civil (PROCICAT) quan es produeixen onades de calor. Es preveuen episodis de temperatures màximes extremes a mitjans del mes de juny que es poden allargar més d'una setmana.

Elevat risc d’incendi forestal

L’episodi de calor extrema anirà acompanyat d’humitats relatives molt baixes que faran augmentar el risc d'incendi forestal en els propers dies a tot Catalunya. Protecció Civil ha emès una Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT).

Crida a la prudència

El Govern fa una crida a la pagesia perquè llauri els camps i demana màxima prudència a la ciutadania l'hora d'accedir a l'àmbit forestal.

Eviteu llençar qualsevol burilla a terra, ni caminant ni des del vehicle, encara que sembli apagada. Si aneu al medi natural amb vehicle particular, aparqueu als espais habilitats. Deixeu lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari. No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades i no llanceu coets ni petards en urbanitzacions envoltades per bosc. Si detecteu una columna de fum, truqueu immediatament al 112.

Protegiu-vos davant els episodis de calor a casa i al carrer.

20210810_episodi_calor_carrer_canva.jpg_554688466.jpgMés informació:

Document Actions